Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata z rzodkiewką i ogórkiem z dodatkiem szczypiorku to pyszny dodatek do obiadu. Można ja przygotować ze śmietaną lub jogurtem naturalnym. Podana z młodymi ziemniakami, rybą lub ulubionym mięsem smakuje wyśmienicie.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 703
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 703
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Składniki
Opłukaną i osuszoną sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucami do miski. Obrane ze skórki ogórki kroimy w kostkę. Umyte rzodkiewki kroimy na mniejsze kawałki. Opłukany szczypiorek drobno siekamy. Pokrojone składniki wrzucamy do miski z sałatą, dodajemy śmietanę, sok z cytryny, całość doprawiamy do smaku cukrem, solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.