Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata z sosem winegret
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Zaczynam od przygotowania sosu. Do miski dodaję (według podanych proporcji) ocet winny, oliwę z oliwek, czosnek, musztardę, (czasami łyżeczkę majonezu Winary - możecie spróbować z tą opcją dodatkowo ), sól i pieprz. Mieszam składniki, by powstała jednolita masa. Rwę sałatę na mniejsze kawałki i wrzucam na powstały sos. UWAGA - sałatę mieszamy tuż przed samym podaniem, nigdy inaczej! Przede wszystkim sałata pozostaje sprężysta i zachwyca swoim wyrazistym smakiem. Smacznego :)