Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata z sosem winegret
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Zaczynam od przygotowania sosu. Do miski dodaję (według podanych proporcji) ocet winny, oliwę z oliwek, czosnek, musztardę, (czasami łyżeczkę majonezu Winary - możecie spróbować z tą opcją dodatkowo ), sól i pieprz. Mieszam składniki, by powstała jednolita masa. Rwę sałatę na mniejsze kawałki i wrzucam na powstały sos. UWAGA - sałatę mieszamy tuż przed samym podaniem, nigdy inaczej! Przede wszystkim sałata pozostaje sprężysta i zachwyca swoim wyrazistym smakiem. Smacznego :)