Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata ze śmietaną to popularny dodatek do wielu dań obiadowych, takich jak pulpety w sosie z puree ziemniaczanym lub potrawka z kaszą gryczaną. Sałatka na bazie różnorodnych sałat o wielu teksturach, kolorach i poziomie chrupkości jest bardziej zaskakująca niż ta na bazie zwykłej sałaty masłowej. Ważne jest również odpowiednie skomponowanie sosu śmietanowego. Możesz dodać do niego zioła – szczypiorek, koperek czy natkę pietruszki, które nadadzą świeżości i intensywnego smaku. Sos możesz wzbogacić o musztardę, tarty chrzan lub sok z cytryny, aby zyskał bardziej charakterną nutę. Aby osiągnąć najlepszy efekt, pamiętaj, aby przygotować sałatkę tuż przed podaniem. W ten sposób składniki zachowają świeżość, soczystość i sprężystość, a także nie stracą na wyglądzie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12342
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13193
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5454
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12342
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13193
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5454
Składniki
Umyj dokładnie sałaty i osusz, następnie porwij na mniejsze kawałki i umieść w misce. Sałatę dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, posypując je bezpośrednio. W miseczce połącz śmietanę z cukrem i mieszaj do rozmieszania. Następnie dodaj ocet i ponownie wymieszaj. Wlej sos do sałaty i wymieszaj dokładnie. Natychmiast podawaj.
Jeśli planujesz zjeść sałatkę w dwóch porcjach, użyj tylko połowy porcji sałaty i polej połową dressingu. Drugą część zielonych liści wymieszaj z sosem tuż przed ponownym podaniem.