Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata ze śmietaną to popularny dodatek do wielu dań obiadowych, takich jak pulpety w sosie z puree ziemniaczanym lub potrawka z kaszą gryczaną. Sałatka na bazie różnorodnych sałat o wielu teksturach, kolorach i poziomie chrupkości jest bardziej zaskakująca niż ta na bazie zwykłej sałaty masłowej. Ważne jest również odpowiednie skomponowanie sosu śmietanowego. Możesz dodać do niego zioła – szczypiorek, koperek czy natkę pietruszki, które nadadzą świeżości i intensywnego smaku. Sos możesz wzbogacić o musztardę, tarty chrzan lub sok z cytryny, aby zyskał bardziej charakterną nutę. Aby osiągnąć najlepszy efekt, pamiętaj, aby przygotować sałatkę tuż przed podaniem. W ten sposób składniki zachowają świeżość, soczystość i sprężystość, a także nie stracą na wyglądzie.
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 150
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 106
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 78
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 150
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 106
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 78
Składniki
Umyj dokładnie sałaty i osusz, następnie porwij na mniejsze kawałki i umieść w misce. Sałatę dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, posypując je bezpośrednio. W miseczce połącz śmietanę z cukrem i mieszaj do rozmieszania. Następnie dodaj ocet i ponownie wymieszaj. Wlej sos do sałaty i wymieszaj dokładnie. Natychmiast podawaj.
Jeśli planujesz zjeść sałatkę w dwóch porcjach, użyj tylko połowy porcji sałaty i polej połową dressingu. Drugą część zielonych liści wymieszaj z sosem tuż przed ponownym podaniem.