Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne zioła na talerzu , to zapowiedź dobrego, lekkiego dnia. To rześki zapach górskiej łąki które ciągną się wzdłuż Dunajca. To smak przygody i zdrowie. To zioła które nie zawsze znajdziesz w sklepie , możesz je znaleźć na targu lub uzbierać samemu w czasie wędrówki.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 22518
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 22518
Składniki
Zioła siekamy na drobno ( w przypadku pokrzywy można ją wcześniej sparzyć wrzątkiem , dzięki temu straci swoje właściwości parzące , chociaż jeśli ktoś lubi np. tak ja ja - to wystarczy ją zgnieść mocno w dłoniach , efekt będzie identyczny , pokrzywa nie będzie już parząca) . Do posiekanych ziół dodajemy ugotowane na twardo, obrane i posiekane jaja . Całość skrapiamy octem jabłkowym i odrobiną ulubionego oleju (np. Lnianego) , Podajemy do tego chlebek z masłem.