Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne zioła na talerzu , to zapowiedź dobrego, lekkiego dnia. To rześki zapach górskiej łąki które ciągną się wzdłuż Dunajca. To smak przygody i zdrowie. To zioła które nie zawsze znajdziesz w sklepie , możesz je znaleźć na targu lub uzbierać samemu w czasie wędrówki.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 52
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6804
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 248
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 190
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 451
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 52
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6804
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 248
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 190
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 451
Składniki
Zioła siekamy na drobno ( w przypadku pokrzywy można ją wcześniej sparzyć wrzątkiem , dzięki temu straci swoje właściwości parzące , chociaż jeśli ktoś lubi np. tak ja ja - to wystarczy ją zgnieść mocno w dłoniach , efekt będzie identyczny , pokrzywa nie będzie już parząca) . Do posiekanych ziół dodajemy ugotowane na twardo, obrane i posiekane jaja . Całość skrapiamy octem jabłkowym i odrobiną ulubionego oleju (np. Lnianego) , Podajemy do tego chlebek z masłem.