Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne zioła na talerzu , to zapowiedź dobrego, lekkiego dnia. To rześki zapach górskiej łąki które ciągną się wzdłuż Dunajca. To smak przygody i zdrowie. To zioła które nie zawsze znajdziesz w sklepie , możesz je znaleźć na targu lub uzbierać samemu w czasie wędrówki.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8009
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 284
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8009
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 284
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Składniki
Zioła siekamy na drobno ( w przypadku pokrzywy można ją wcześniej sparzyć wrzątkiem , dzięki temu straci swoje właściwości parzące , chociaż jeśli ktoś lubi np. tak ja ja - to wystarczy ją zgnieść mocno w dłoniach , efekt będzie identyczny , pokrzywa nie będzie już parząca) . Do posiekanych ziół dodajemy ugotowane na twardo, obrane i posiekane jaja . Całość skrapiamy octem jabłkowym i odrobiną ulubionego oleju (np. Lnianego) , Podajemy do tego chlebek z masłem.