Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne zioła na talerzu , to zapowiedź dobrego, lekkiego dnia. To rześki zapach górskiej łąki które ciągną się wzdłuż Dunajca. To smak przygody i zdrowie. To zioła które nie zawsze znajdziesz w sklepie , możesz je znaleźć na targu lub uzbierać samemu w czasie wędrówki.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1904
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1904
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Zioła siekamy na drobno ( w przypadku pokrzywy można ją wcześniej sparzyć wrzątkiem , dzięki temu straci swoje właściwości parzące , chociaż jeśli ktoś lubi np. tak ja ja - to wystarczy ją zgnieść mocno w dłoniach , efekt będzie identyczny , pokrzywa nie będzie już parząca) . Do posiekanych ziół dodajemy ugotowane na twardo, obrane i posiekane jaja . Całość skrapiamy octem jabłkowym i odrobiną ulubionego oleju (np. Lnianego) , Podajemy do tego chlebek z masłem.