Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej, bezlaktozowej oraz FODMAP
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 808
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3107
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 808
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3107
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w ósemki. Pomidory kroimy w łódeczki.
W dużej misce łączymy wszystkie składniki na sos: musztardę, ocet, oliwę z oliwek, cukier, doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy sałatę i delikatnie mieszamy.
Na 4 głębokie talerze wykładamy sałatę, układamy pomidory, jajka i kawałki tuńczyka, a na koniec dodajemy oliwki i kapary. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego! :)