Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej, bezlaktozowej oraz FODMAP
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 80
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 163
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7520
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 80
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 163
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7520
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w ósemki. Pomidory kroimy w łódeczki.
W dużej misce łączymy wszystkie składniki na sos: musztardę, ocet, oliwę z oliwek, cukier, doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy sałatę i delikatnie mieszamy.
Na 4 głębokie talerze wykładamy sałatę, układamy pomidory, jajka i kawałki tuńczyka, a na koniec dodajemy oliwki i kapary. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego! :)