Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczna i zabawna propozycja podania sałatki. Sezon nasturcji trwa i ten lekko chrzanowy posmak wykorzystałam w tej sałatce.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2868
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 243
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 112
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2868
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 243
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 112
Składniki
Buraki zetrzeć na tarce, przełożyć na sitko. Liście nasturcji, anchois, cebule, sok z cytryny i szczyptę soli rozdrobnić w malakserze. Powstałą masę połączyć z roztartym serem, przyprawić pieprzem i ew. solą. Z masy formować kształt truskawki. Każdą truskawkę obtoczyć w burakach, posypać sezamem i wetknąć kawałek natki lub estragonu.
Schłodzić w lodówce. Podajemy z liśćmi nasturcji skropionymi sokiem z cytryny.