Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczna i zabawna propozycja podania sałatki. Sezon nasturcji trwa i ten lekko chrzanowy posmak wykorzystałam w tej sałatce.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4595
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12404
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5687
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7053
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4595
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12404
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5687
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7053
Składniki
Buraki zetrzeć na tarce, przełożyć na sitko. Liście nasturcji, anchois, cebule, sok z cytryny i szczyptę soli rozdrobnić w malakserze. Powstałą masę połączyć z roztartym serem, przyprawić pieprzem i ew. solą. Z masy formować kształt truskawki. Każdą truskawkę obtoczyć w burakach, posypać sezamem i wetknąć kawałek natki lub estragonu.
Schłodzić w lodówce. Podajemy z liśćmi nasturcji skropionymi sokiem z cytryny.