Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczna i zabawna propozycja podania sałatki. Sezon nasturcji trwa i ten lekko chrzanowy posmak wykorzystałam w tej sałatce.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112873
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 388
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 416
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 736
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112873
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 388
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 416
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 736
Składniki
Buraki zetrzeć na tarce, przełożyć na sitko. Liście nasturcji, anchois, cebule, sok z cytryny i szczyptę soli rozdrobnić w malakserze. Powstałą masę połączyć z roztartym serem, przyprawić pieprzem i ew. solą. Z masy formować kształt truskawki. Każdą truskawkę obtoczyć w burakach, posypać sezamem i wetknąć kawałek natki lub estragonu.
Schłodzić w lodówce. Podajemy z liśćmi nasturcji skropionymi sokiem z cytryny.