Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczna i zabawna propozycja podania sałatki. Sezon nasturcji trwa i ten lekko chrzanowy posmak wykorzystałam w tej sałatce.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2473
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1869
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1626
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1567
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2473
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1869
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1626
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1567
Składniki
Buraki zetrzeć na tarce, przełożyć na sitko. Liście nasturcji, anchois, cebule, sok z cytryny i szczyptę soli rozdrobnić w malakserze. Powstałą masę połączyć z roztartym serem, przyprawić pieprzem i ew. solą. Z masy formować kształt truskawki. Każdą truskawkę obtoczyć w burakach, posypać sezamem i wetknąć kawałek natki lub estragonu.
Schłodzić w lodówce. Podajemy z liśćmi nasturcji skropionymi sokiem z cytryny.