Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka amerykańska z brokułów łączy przeciwności. Znajdziesz w niej zarówno słodycz, jak i pikanterię, zarówno składniki rozpływające się w ustach, jak i przyjemnie chrupiące. Na tę popularną w Stanach Zjednoczonych sałatkę nie ma jednego, ortodoksyjnego przepisu. Możesz więc zastąpić rodzynki żurawiną, a cheddar parmezanem. Ważne, by sałatka była kolorowa i zaskakiwała kontrastami.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231653
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4911
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36115
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1348
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231653
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4911
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36115
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1348
        
        
                Składniki
Podziel brokuł na różyczki. Obgotuj na parze al dente (około 10 minut) i zahartuj zimną wodą (przelej na sitku).
Pokrój boczek w kosteczkę i podsmaż na suchej patelni – tak, by stał się chrupiący.
Pokrój w kostkę cebulę. Namocz rodzynki w gorącej wodzie.
Wymieszaj w misce boczek, cebulę, rodzynki i orzechy. Delikatnie połącz mieszankę z różyczkami brokułu.
Połącz majonez z octem i płatkami chili. Dopraw solą i pieprzem.
Polej sałatkę sosem. Wstaw na godzinę do lodówki, by przegryzły się smaki. Przed podaniem oprósz sałatkę startym na dużych oczkach tarki cheddarem.