Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka amerykańska z brokułów łączy przeciwności. Znajdziesz w niej zarówno słodycz, jak i pikanterię, zarówno składniki rozpływające się w ustach, jak i przyjemnie chrupiące. Na tę popularną w Stanach Zjednoczonych sałatkę nie ma jednego, ortodoksyjnego przepisu. Możesz więc zastąpić rodzynki żurawiną, a cheddar parmezanem. Ważne, by sałatka była kolorowa i zaskakiwała kontrastami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13065
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3594
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4442
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13065
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3594
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4442
Składniki
Podziel brokuł na różyczki. Obgotuj na parze al dente (około 10 minut) i zahartuj zimną wodą (przelej na sitku).
Pokrój boczek w kosteczkę i podsmaż na suchej patelni – tak, by stał się chrupiący.
Pokrój w kostkę cebulę. Namocz rodzynki w gorącej wodzie.
Wymieszaj w misce boczek, cebulę, rodzynki i orzechy. Delikatnie połącz mieszankę z różyczkami brokułu.
Połącz majonez z octem i płatkami chili. Dopraw solą i pieprzem.
Polej sałatkę sosem. Wstaw na godzinę do lodówki, by przegryzły się smaki. Przed podaniem oprósz sałatkę startym na dużych oczkach tarki cheddarem.