Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka biskupia to aromatyczna i wyrazista sałatka śledziowa, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta – na Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Bez obaw możesz ją zaserwować na urodzinach czy jubileuszach. Sałatka charakteryzuje się głębokim, lekko kwaśno-słodkim smakiem i kremową konsystencją, która zostaje w pamięci na długo. Danie świetnie pasuje do świeżego pieczywa czy też pumpernikla. Im dłużej spędzi w lodówce, tym smaki bardziej się połączą, dlatego najlepiej przyrządzić ją nawet dzień wcześniej.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7602
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2684
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7602
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2684
Składniki
Śledzie pokrój w plasterki o grubości 1,5 cm.
Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę, a marchewkę i groszek odcedź z zalewy.
Jabłko obierz i usuń gniazdo nasienne. Pokrój je w drobną kostkę.
Wszystkie składniki umieść w misce i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki sosu. Przygotowaną mieszaninę wlej do sałatki i całość dobrze wymieszaj.
Na wierzchu sałatki biskupiej połóż kawałki śledzia przeznaczonego do dekoracji oraz płatki marchewki. Całość posyp siekaną natką pietruszki.
Sałatkę wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Przechowuj w chłodnym miejscu pod przykryciem i zużyj w ciągu 3 dni.