Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według mnie najlepsze sałatki to te które mają niewiele składników i taka właśnie jest i ta propozycja. Ta jest banalna w wykonaniu i bardzo sycąca.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1374
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1374
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i łupimy. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy różyczki. Gotujemy około 8 – 10 minut, ma być lekko twardawy – al dente. Brokuła odcedzamy i pozostawiamy do odsączenia. Obieramy ogórki i kroimy na plasterki. Rzodkiewki również kroimy na plasterki. Odsączone brokuły, ogórek, rzodkiewki i pokrojone na ćwiartki jajka wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy.
W kubeczku łączymy majonez ze śmietaną, czosnkiem, solą i pieprzem. Dobrze mieszamy i polewamy sałatkę. Smacznego ;)