Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według mnie najlepsze sałatki to te które mają niewiele składników i taka właśnie jest i ta propozycja. Ta jest banalna w wykonaniu i bardzo sycąca.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5376
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 235
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 855
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 167
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5376
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 235
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 855
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 167
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i łupimy. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy różyczki. Gotujemy około 8 – 10 minut, ma być lekko twardawy – al dente. Brokuła odcedzamy i pozostawiamy do odsączenia. Obieramy ogórki i kroimy na plasterki. Rzodkiewki również kroimy na plasterki. Odsączone brokuły, ogórek, rzodkiewki i pokrojone na ćwiartki jajka wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy.
W kubeczku łączymy majonez ze śmietaną, czosnkiem, solą i pieprzem. Dobrze mieszamy i polewamy sałatkę. Smacznego ;)