Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według mnie najlepsze sałatki to te które mają niewiele składników i taka właśnie jest i ta propozycja. Ta jest banalna w wykonaniu i bardzo sycąca.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8552
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3018
Polecam.
Odsłon: 1794
Polecam.
Odsłon: 512
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8552
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3018
Polecam.
Odsłon: 1794
Polecam.
Odsłon: 512
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i łupimy. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy różyczki. Gotujemy około 8 – 10 minut, ma być lekko twardawy – al dente. Brokuła odcedzamy i pozostawiamy do odsączenia. Obieramy ogórki i kroimy na plasterki. Rzodkiewki również kroimy na plasterki. Odsączone brokuły, ogórek, rzodkiewki i pokrojone na ćwiartki jajka wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy.
W kubeczku łączymy majonez ze śmietaną, czosnkiem, solą i pieprzem. Dobrze mieszamy i polewamy sałatkę. Smacznego ;)