Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka brokułowa to zdrowy pomysł na szybką przekąskę lub lunch. Sprawdzi się także jako dodatek do wydarzeń towarzyskich. Chrupki i lekko słony bekon idealnie komponuje się z delikatnym brokułem i kremowym sosem majonezowym. Danie jest szybkie i proste w przygotowaniu, a dodatkowo można je zrobić nawet na 2-3 dni wcześniej, a połączyć w całość dopiero tuż przed podaniem. Dodatkowo możesz ją zmodyfikować o inne, ulubione składniki: suszone pomidory, orzechy, żurawinę.
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25820
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 119
To doskonałe w swej prostocie smarowidło, w sam raz na niedzielne śniadanie,...
Odsłon: 36
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25820
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 119
To doskonałe w swej prostocie smarowidło, w sam raz na niedzielne śniadanie,...
Odsłon: 36
Składniki
Brokuły umyj i podziel na niewielkie różyczki. Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni bez tłuszczu do chrupkości. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Składniki przenieś do miski sałatkowej i wymieszaj. W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu. Zalej sosem sałatkę brokułową zaraz przed podaniem, by boczek pozostał chrupki.