Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka brokułowa to zdrowy pomysł na szybką przekąskę lub lunch. Sprawdzi się także jako dodatek do wydarzeń towarzyskich. Chrupki i lekko słony bekon idealnie komponuje się z delikatnym brokułem i kremowym sosem majonezowym. Danie jest szybkie i proste w przygotowaniu, a dodatkowo można je zrobić nawet na 2-3 dni wcześniej, a połączyć w całość dopiero tuż przed podaniem. Dodatkowo możesz ją zmodyfikować o inne, ulubione składniki: suszone pomidory, orzechy, żurawinę.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118601
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8597
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2405
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118601
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8597
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2405
Składniki
Brokuły umyj i podziel na niewielkie różyczki. Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni bez tłuszczu do chrupkości. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Składniki przenieś do miski sałatkowej i wymieszaj. W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu. Zalej sosem sałatkę brokułową zaraz przed podaniem, by boczek pozostał chrupki.