Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa,szybka sałatka z gotowanego brokuła i jajek na twardo, w sam raz na letnią kolację.....
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 997
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666485
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 997
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666485
Składniki
Brokuły ugotować w sporej ilości osolonej wody. Gotować aż będą miękkie ale wciąż "ale dente". Odcedzić, zostawić do ostygnięcia.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na ćwiartki.
Ugotowane brokuły i ćwiartki jajek ułożyć na talerzu. Używając obieraczki do warzyw, zrobić parmezanowe płatki, dodać do brokułów i jajek.
Oliwę wymieszać z sokiem i skórką cytrynową, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę.