Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa,szybka sałatka z gotowanego brokuła i jajek na twardo, w sam raz na letnią kolację.....
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Brokuły ugotować w sporej ilości osolonej wody. Gotować aż będą miękkie ale wciąż "ale dente". Odcedzić, zostawić do ostygnięcia.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na ćwiartki.
Ugotowane brokuły i ćwiartki jajek ułożyć na talerzu. Używając obieraczki do warzyw, zrobić parmezanowe płatki, dodać do brokułów i jajek.
Oliwę wymieszać z sokiem i skórką cytrynową, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę.