Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa,szybka sałatka z gotowanego brokuła i jajek na twardo, w sam raz na letnią kolację.....
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Składniki
Brokuły ugotować w sporej ilości osolonej wody. Gotować aż będą miękkie ale wciąż "ale dente". Odcedzić, zostawić do ostygnięcia.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na ćwiartki.
Ugotowane brokuły i ćwiartki jajek ułożyć na talerzu. Używając obieraczki do warzyw, zrobić parmezanowe płatki, dodać do brokułów i jajek.
Oliwę wymieszać z sokiem i skórką cytrynową, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę.