Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa,szybka sałatka z gotowanego brokuła i jajek na twardo, w sam raz na letnią kolację.....
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
Brokuły ugotować w sporej ilości osolonej wody. Gotować aż będą miękkie ale wciąż "ale dente". Odcedzić, zostawić do ostygnięcia.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na ćwiartki.
Ugotowane brokuły i ćwiartki jajek ułożyć na talerzu. Używając obieraczki do warzyw, zrobić parmezanowe płatki, dodać do brokułów i jajek.
Oliwę wymieszać z sokiem i skórką cytrynową, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę.