Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gotowanych /lub pieczonych/ buraczków z jabłkiem, cebulą oraz olejem, sokiem z cytryny i przyprawami. Doskonała do mielonych, schabowych czy drobiu:)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5714
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3808
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 214
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5714
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3808
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 214
Składniki
Czerwone buraki /najlepiej podobnej wielkości/ gotujemy w wodzie lub pieczemy w piekarniku. Gdy będą miękkie odstawiamy do całkowitego wystudzenia, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę /możemy tez zetrzeć na tarce jarzynowej ale fajnie jak jest co chrupać w sałatce:)/. Cebulę czerwoną drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy olej oraz sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 30 min. do przegryzienia się smaków.