Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gotowanych /lub pieczonych/ buraczków z jabłkiem, cebulą oraz olejem, sokiem z cytryny i przyprawami. Doskonała do mielonych, schabowych czy drobiu:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12875
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1461
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14144
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5869
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12875
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1461
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14144
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5869
Składniki
Czerwone buraki /najlepiej podobnej wielkości/ gotujemy w wodzie lub pieczemy w piekarniku. Gdy będą miękkie odstawiamy do całkowitego wystudzenia, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę /możemy tez zetrzeć na tarce jarzynowej ale fajnie jak jest co chrupać w sałatce:)/. Cebulę czerwoną drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy olej oraz sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 30 min. do przegryzienia się smaków.