Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gotowanych /lub pieczonych/ buraczków z jabłkiem, cebulą oraz olejem, sokiem z cytryny i przyprawami. Doskonała do mielonych, schabowych czy drobiu:)
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2560
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3233
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102047
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6436
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2560
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3233
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102047
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6436
Składniki
Czerwone buraki /najlepiej podobnej wielkości/ gotujemy w wodzie lub pieczemy w piekarniku. Gdy będą miękkie odstawiamy do całkowitego wystudzenia, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę /możemy tez zetrzeć na tarce jarzynowej ale fajnie jak jest co chrupać w sałatce:)/. Cebulę czerwoną drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy olej oraz sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 30 min. do przegryzienia się smaków.