Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gotowanych /lub pieczonych/ buraczków z jabłkiem, cebulą oraz olejem, sokiem z cytryny i przyprawami. Doskonała do mielonych, schabowych czy drobiu:)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4405
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1348
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 331
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4405
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1348
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 331
Składniki
Czerwone buraki /najlepiej podobnej wielkości/ gotujemy w wodzie lub pieczemy w piekarniku. Gdy będą miękkie odstawiamy do całkowitego wystudzenia, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę /możemy tez zetrzeć na tarce jarzynowej ale fajnie jak jest co chrupać w sałatce:)/. Cebulę czerwoną drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy olej oraz sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 30 min. do przegryzienia się smaków.