Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese z pomidorów i mozarelli z sosem bazyliowym! Pochodzi z włoskiego regionu Kampania i kolorystycznie ma odzwierciedlać włoską flagę.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Pomidory myjemy i sparzamy, następnie zdejmujemy skórkę. Kroimy na cienkie plastry. Mozarellę również kroimy w plastry i na dużym, płaskim talerzu układamy na przemian mozarellę i pomidory. Solimy, pieprzymy, ewentualnie posypujemy pokrojonymi oliwkami.
Składniki na sos mieszamy i polewamy sałatkę. Dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.