Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese z pomidorów i mozarelli z sosem bazyliowym! Pochodzi z włoskiego regionu Kampania i kolorystycznie ma odzwierciedlać włoską flagę.
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5783
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 92
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 86
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1670
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 98
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5783
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 92
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 86
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1670
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 98
Składniki
Pomidory myjemy i sparzamy, następnie zdejmujemy skórkę. Kroimy na cienkie plastry. Mozarellę również kroimy w plastry i na dużym, płaskim talerzu układamy na przemian mozarellę i pomidory. Solimy, pieprzymy, ewentualnie posypujemy pokrojonymi oliwkami.
Składniki na sos mieszamy i polewamy sałatkę. Dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.