Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese należy do moich ulubionych. Zarówno ze względu na smak, jak i prostotę wykonania. Awokado też zawsze mam pod ręką, bo często robię z niego pasty albo używam zamiast masła. Jest też składnikiem sałatek, które często goszczą na naszym stole. Dziś połączenie wszystkiego, co lubię: awokado i sałatki caprese. Jak dla mnie pysznie i treściwie, no i bardzo zdrowo. Do tego bagietka, a najlepiej ciabatta i mamy pyszną kolację, albo śniadanie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19999
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 604
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244651
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19999
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 604
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244651
Składniki
Awokado dzielimy zna połówki. Wyjmujemy pestkę i za pomocą dużej łyżki oddzielamy miąższ od skórki. Delikatnie skrapiamy sokiem z limonki
Kulki mozzarelli odsączamy z zalewy
Pomidorki, jeśli są większe, dzielimy na pół. Ja użyłam podłużnych, które przekroiłam na dwie części
Ze świeżej bardzo drobno roztartej bazylii ( użyłam pół roślinki z doniczki kupionej w supermarkecie ), przeciśniętego czosnku, soli, pieprzu i oliwy ( 3 łyżki) zrobiłam sos, którym zalałam mozzarellę i pomidorki
Połówki awokado napełniamy mozzarellą i pomidorkami. Skrapiamy octem balsamicznym
Podajemy z ciabattą