Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese należy do moich ulubionych. Zarówno ze względu na smak, jak i prostotę wykonania. Awokado też zawsze mam pod ręką, bo często robię z niego pasty albo używam zamiast masła. Jest też składnikiem sałatek, które często goszczą na naszym stole. Dziś połączenie wszystkiego, co lubię: awokado i sałatki caprese. Jak dla mnie pysznie i treściwie, no i bardzo zdrowo. Do tego bagietka, a najlepiej ciabatta i mamy pyszną kolację, albo śniadanie.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65083
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 454
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5791
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 557
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65083
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 454
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5791
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 557
Składniki
Awokado dzielimy zna połówki. Wyjmujemy pestkę i za pomocą dużej łyżki oddzielamy miąższ od skórki. Delikatnie skrapiamy sokiem z limonki
Kulki mozzarelli odsączamy z zalewy
Pomidorki, jeśli są większe, dzielimy na pół. Ja użyłam podłużnych, które przekroiłam na dwie części
Ze świeżej bardzo drobno roztartej bazylii ( użyłam pół roślinki z doniczki kupionej w supermarkecie ), przeciśniętego czosnku, soli, pieprzu i oliwy ( 3 łyżki) zrobiłam sos, którym zalałam mozzarellę i pomidorki
Połówki awokado napełniamy mozzarellą i pomidorkami. Skrapiamy octem balsamicznym
Podajemy z ciabattą