Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-11-2021
Sałatka cesarza to prosta w przygotowaniu sałatka, z łatwo dostępnych produktów. Sałatka to świetny dodatek do świeżego pieczywa na śniadanie czy kolację ale również idealnie sprawdzi się na domową imprezkę.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6413
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114762
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6413
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114762
Składniki
Seler konserwowy i kukurydzę odsączamy z wody. Warzywa wrzucamy do miski. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w piórka. Żółty ser i szynkę również kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo ( 7 minut). Studzimy, obieramy i kroimy w większą kostkę. Całość mieszamy. Następnie przygotowujemy sos. Majonez, jogurt grecki, musztardę chrzanową oraz przyprawy ( sól, pieprz oraz słodką paprykę) mieszamy ze sobą. Dodajemy do pozostałych składników i wszystko delikatnie mieszamy. Przygotowaną sałatkę najlepiej jest schłodzić, ale nie ma takiej konieczności. Sałatka od razu po przygotowaniu dobrze smakuje. Tak przygotowana sałatka to świetna propozycja na gościnny stół oraz jako dodatek do pieczywa na śniadanie czy też kolację.