Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna klasyka, która urzeka swym smakiem :) Sałatka Cezar z grillowaną piersią kurczaka i wyrazistym w smaku dressingiem to świetna opcja na majówkową imprezę, posiłek do pracy czy lunch :) Będzie pysznie.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 194
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 194
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki sosu i wymieszać. Odstawić do przegryzienia. Pierś z kurczaka (oczyszczoną) doprawić solą i pieprzem. Na dobrze rozgrzaną patelnię grillową wlać 2 łyżki oliwy, ułożyć pierś i smażyć z każdej strony po ok. 3 minut (w zależności od grubości). Pierś przełożyć na deskę i odczekać kilka minut, aż przestygnie, a soki wewnątrz mięsa równomiernie się rozejdą. Kilka wierzchnich liści sałaty ułożyć na talerzu. Resztę pokroić. Pokrojoną sałatę wymieszać z połową sosu i przełożyć na talerz. Na patelnię (na której smażył się kurczak) wlać dwie łyżki oliwy.
Bagietkę porwać na mniejsze kawałki (lub pokroić w kostkę), wrzucić na patelnię i smażyć do czasu, aż będzie chrupiąca i zarumieniona. Na sałatę ułożyć pokrojoną na plastry pierś z kurczaka i grzanki, całość posypać parmezanem i polać sosem.