Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Cezar z kurczakiem i chrupiącymi grzankami z dodatkiem sosu
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 729
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 34
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 729
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 34
Składniki
1. Kurczaka kroimy w kostkę , a następnie przekładamy do miseczki i doprawiamy: solą, pieprzem, oliwą i odstawiamy na kilka minut. Można dodać również tymianek, oregano, bazylię, paprykę słodką lub ostrą w zależności od upodobania. 2. Pieczywo na grzanki kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni z dodatkiem masełka i wyciśniętego przez praskę czosnku. Odkładamy do ostygnięcia. 3. Kurczaka podsmażamy na patelni i odstawiamy do ostygnięcia. 4. Następnie przygotowujemy sos do sałatki. Mieszamy ze sobą: majonez, musztardę, sok z cytryny lub ocet winny, opcjonalnie z sosem worcestershire i wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 5. Liści sałaty, ogórki, pomidorki kroimy i umieszczamy w dużej misce. Dodajemy resztę składników i polewamy wszystko sosem.