Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Chrupiąca kapusta, marchew i jabłko, taka jest Chrupka. Liście nasturcji dodają lekkiego posmaku pikanterii. Dekoracja, oczywiście jadalna to smażony tiul.
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 112
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 112
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Składniki
Tiul. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i porcjami wylewać na lekko rozgrzaną patelnię. Smażymy na małym ogniu aż znikną bąbelki. Delikatnie zdjąć z patelni i wysuszyć na ręcznikach papierowych. Marynowana kapusta. Kapustę drobno szatkujemy. Wodę gotujemy z cukrem i octem, studzimy. Kapustę zalewamy marynatą i ostawiamy do lodówki na 24 godziny. Marchewki i jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wymieszać z osączoną kapustą. Do każdej porcji dodać listki nasturcji. Udekorować tiulem.