Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Chrupiąca kapusta, marchew i jabłko, taka jest Chrupka. Liście nasturcji dodają lekkiego posmaku pikanterii. Dekoracja, oczywiście jadalna to smażony tiul.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3565
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4398
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74596
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3565
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4398
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74596
Składniki
Tiul. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i porcjami wylewać na lekko rozgrzaną patelnię. Smażymy na małym ogniu aż znikną bąbelki. Delikatnie zdjąć z patelni i wysuszyć na ręcznikach papierowych. Marynowana kapusta. Kapustę drobno szatkujemy. Wodę gotujemy z cukrem i octem, studzimy. Kapustę zalewamy marynatą i ostawiamy do lodówki na 24 godziny. Marchewki i jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wymieszać z osączoną kapustą. Do każdej porcji dodać listki nasturcji. Udekorować tiulem.