Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Chrupiąca kapusta, marchew i jabłko, taka jest Chrupka. Liście nasturcji dodają lekkiego posmaku pikanterii. Dekoracja, oczywiście jadalna to smażony tiul.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2214
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9182
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1753
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2214
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9182
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1753
Składniki
Tiul. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i porcjami wylewać na lekko rozgrzaną patelnię. Smażymy na małym ogniu aż znikną bąbelki. Delikatnie zdjąć z patelni i wysuszyć na ręcznikach papierowych. Marynowana kapusta. Kapustę drobno szatkujemy. Wodę gotujemy z cukrem i octem, studzimy. Kapustę zalewamy marynatą i ostawiamy do lodówki na 24 godziny. Marchewki i jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wymieszać z osączoną kapustą. Do każdej porcji dodać listki nasturcji. Udekorować tiulem.