Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Chrupiąca kapusta, marchew i jabłko, taka jest Chrupka. Liście nasturcji dodają lekkiego posmaku pikanterii. Dekoracja, oczywiście jadalna to smażony tiul.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 931
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23069
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15479
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 931
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23069
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15479
Składniki
Tiul. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i porcjami wylewać na lekko rozgrzaną patelnię. Smażymy na małym ogniu aż znikną bąbelki. Delikatnie zdjąć z patelni i wysuszyć na ręcznikach papierowych. Marynowana kapusta. Kapustę drobno szatkujemy. Wodę gotujemy z cukrem i octem, studzimy. Kapustę zalewamy marynatą i ostawiamy do lodówki na 24 godziny. Marchewki i jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wymieszać z osączoną kapustą. Do każdej porcji dodać listki nasturcji. Udekorować tiulem.