Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Chrupiąca kapusta, marchew i jabłko, taka jest Chrupka. Liście nasturcji dodają lekkiego posmaku pikanterii. Dekoracja, oczywiście jadalna to smażony tiul.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 41
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 41
Składniki
Tiul. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i porcjami wylewać na lekko rozgrzaną patelnię. Smażymy na małym ogniu aż znikną bąbelki. Delikatnie zdjąć z patelni i wysuszyć na ręcznikach papierowych. Marynowana kapusta. Kapustę drobno szatkujemy. Wodę gotujemy z cukrem i octem, studzimy. Kapustę zalewamy marynatą i ostawiamy do lodówki na 24 godziny. Marchewki i jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wymieszać z osączoną kapustą. Do każdej porcji dodać listki nasturcji. Udekorować tiulem.