Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka Crab Louis

Przepis dnia 2014-09-20
Sałatka  Crab Louis

Autor:

Przepisów i artykułów: 864 Ocena: 16570

Dodano:

Odsłon: 13758

Sałatka idealna na imprezy.

Składniki

  • Sos Tysiąca Wysp:
  • 3 łyżki sosu chilli
  • 1/2 małej cebuli
  • 6 oliwek (zielonych)
  • 2 korniszony
  • łyżka zielonego marynowanego pieprzu
  • 250 ml majonezu
  • jajko ugotowane na twardo
  • sól ,pieprz czarny z młynka
  • kilka kropel sosu tabasco
  • Dodatkowo:
  • sałata lodowa
  • 400 g krewetek koktajlowych
  • 2 pomidory
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sos Tysiąca Wysp : majonez wymieszałem z sosami chilli i tabasco. Posiekałem cebulę , oliwki , korniszony , jajko i zielony pieprz . Wszystko dodałem do sosu , doprawiłem solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszałem , wstawiłem do lodówki na dwie godziny.

    Z główki sałaty oderwałem 4 wierzchnie liście , opłukałem , ułożyłem na talerzu ( najlepiej aby liście były głębokie w kształcie miseczki ). Resztę sałaty porwałem na kawałki i rozłożyłem na całych liściach. Krewetki ugotowałem ( na parze ) , ostudziłem i wymieszałem z połową Sosu Tysiąca Wysp. Wypełniłem nim liście sałaty . Dookoła liści położyłem pokrojone jajka i pomidory .Posypałem posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 24 listopada 2014 Wszystko fajnie, jednak rzeczywiscie krewetki nalezaloby najpierw oczyscic z przewodow pokarmowych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Adelkadd 23 listopada 2014 Ale te krewetki nie są dobrze oczyszczone.Na zdjęciu widać ich czarne przewody pokarmowe z zawartością.Ochyda.Uwielbiam krewetki ale "porządnie" zrobione.Ja zawsze po oczyszczeniu zalewam na chwilę wrzątkiem i są smaczne. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 02 października 2014 Krewetki koktajlowe nie potrzebują gotowania,bo już są ugotowane.Wystarczy je rozmrozić i ewentualnie przelać gorącą wodą. Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń