Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki są bardzo popularne w Polsce i nie ma co się dziwić, bo nie dość że są pyszne, to robi się je szybko, a przepis jest mega prosty. Więc do dzieła!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 59
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31223
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 391
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 59
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31223
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 391
Składniki
Myjemy rukolę i rwiemy ją na duże kawałki. Kroimy pomidory na pół, ser w kostkę, cebulę w piórka. Wszystko mieszamy, pieprzymy, dorzucamy połówki oliwek i polewamy oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie mieszamy, a żeby sałatka była w pełni gotowa możemy na chwilę włożyć do lodówki. Przed podaniem rozkładamy jabłuszka kaparowe i posypujemy prażonymi pestkami słonecznika. Sałatka to naprawdę pyszna potrawa, która pasuje i na obiad lekki i na kolację.