Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam przygotować sałatkę na szybko taką typowo do pracy aczkolwiek była przepyszna do obiadu. Wszechstronna. W komentarzach możecie pisać co byście jeszcze do niej dodali bądź z czego byście zrezygnowali.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Marchew obieramy. Jedną kroimy w kostkę drugą za pomocą obieraczki. Ogórki myjemy i kroimy również za pomocą obieraczki. Cebulę kroimy w drobne piórka. Pomidora, paprykę w kostkę. Selera odcedzamy z zalewy płuczemy i dodajemy do reszty. Batata gotujemy do miękkości studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem. Składniki nas sos razem mieszamy odstawiamy na 5-10 min aby smaki się przegryzły. Wlewamy sos do sałatki i wszystko mieszamy.