Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastrami wędliny lub jajkami ugotowanymi na twardo i zabrać do pracy. Nie rozczulam się nad proporcjami tutaj. To tylko zestaw warzyw, a proporcje można sobie samemu ustalić według smaku.
Nóż i deska do krojenia, miska, łyżka, łyżeczka,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5614
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5614
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18042
Składniki
Warzywa kroimy jak na sałatkę wg uznania: sałatę można podrzeć w ręku lub pokroić w paski, ogórek w plastry, pomidor w małe kawałki tak jak strąk papryki. Szczypior i seler naciowy na małe plasterki, a marchewkę na tarce jarzynowej. Doprawiamy pieprzem.
Robimy majonez: do naczynia wkładamy majonez, a następnie dodajemy: kapery posiekane oraz czosnek, ogórek starty na tarce, dodajemy sok z cytryny oraz koperek i dobrze mieszamy.
Dodajemy do sałatki. Jeśli jest za dużo, można sos użyć do jajek lub burgerów.