Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastrami wędliny lub jajkami ugotowanymi na twardo i zabrać do pracy. Nie rozczulam się nad proporcjami tutaj. To tylko zestaw warzyw, a proporcje można sobie samemu ustalić według smaku.
Nóż i deska do krojenia, miska, łyżka, łyżeczka,
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 365
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 253
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 3012
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 365
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 253
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 3012
Składniki
Warzywa kroimy jak na sałatkę wg uznania: sałatę można podrzeć w ręku lub pokroić w paski, ogórek w plastry, pomidor w małe kawałki tak jak strąk papryki. Szczypior i seler naciowy na małe plasterki, a marchewkę na tarce jarzynowej. Doprawiamy pieprzem.
Robimy majonez: do naczynia wkładamy majonez, a następnie dodajemy: kapery posiekane oraz czosnek, ogórek starty na tarce, dodajemy sok z cytryny oraz koperek i dobrze mieszamy.
Dodajemy do sałatki. Jeśli jest za dużo, można sos użyć do jajek lub burgerów.