Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastrami wędliny lub jajkami ugotowanymi na twardo i zabrać do pracy. Nie rozczulam się nad proporcjami tutaj. To tylko zestaw warzyw, a proporcje można sobie samemu ustalić według smaku.
Nóż i deska do krojenia, miska, łyżka, łyżeczka,
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 493
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 493
Składniki
Warzywa kroimy jak na sałatkę wg uznania: sałatę można podrzeć w ręku lub pokroić w paski, ogórek w plastry, pomidor w małe kawałki tak jak strąk papryki. Szczypior i seler naciowy na małe plasterki, a marchewkę na tarce jarzynowej. Doprawiamy pieprzem.
Robimy majonez: do naczynia wkładamy majonez, a następnie dodajemy: kapery posiekane oraz czosnek, ogórek starty na tarce, dodajemy sok z cytryny oraz koperek i dobrze mieszamy.
Dodajemy do sałatki. Jeśli jest za dużo, można sos użyć do jajek lub burgerów.