Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka, która zachwyca smakiem.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 122
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 122
Składniki
Fileta pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Żurawinę wsypać do miseczki i zalać wrzątkiem, odstawić do napęcznienia na ok. 10 min. Odcedzić. Brzoskwinie i ananasa pokroić w kostkę. Winogrono przeciąć na pół.
Mix sałat przesypać da miski. Dodać pokrojone brzoskwinie, ananasa, winogrono, żurawinę i fileta. Sałatkę polać do smaku sokiem z brzoskwini. Wymieszać. Pozostałe brzoskwinie i ananasa przekładamy do szklanej miseczki i wkładamy do lodówki. Na następny dzień możemy ponownie zrobić sałatkę. Smacznego.