Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka, która zachwyca smakiem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Fileta pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Żurawinę wsypać do miseczki i zalać wrzątkiem, odstawić do napęcznienia na ok. 10 min. Odcedzić. Brzoskwinie i ananasa pokroić w kostkę. Winogrono przeciąć na pół.
Mix sałat przesypać da miski. Dodać pokrojone brzoskwinie, ananasa, winogrono, żurawinę i fileta. Sałatkę polać do smaku sokiem z brzoskwini. Wymieszać. Pozostałe brzoskwinie i ananasa przekładamy do szklanej miseczki i wkładamy do lodówki. Na następny dzień możemy ponownie zrobić sałatkę. Smacznego.