Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka grecka składa się przede wszystkim z sera feta i warzyw świeżych sezonowych. Najlepsza do niej jest oryginalna feta owczo-kozia lub czysto kozia. Sery te maja zwartą strukturę i nie kruszą się. Sery kanapkowo-sałatkowe z mleka krowiego „mażą się” i rozpadają dlatego ich nie polecam. Sałatki nie trzeba doprawiać gdyż feta jest serem solankowym (dojrzewa w solance) a co za tym idzie jest słona.
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 115
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 449
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 115
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 449
Składniki
1. Ser feta odcedzam z zalewy i kroję w kostkę.
2. Pomidory sparzam i obieram ze skórek. Kroję w kostkę lub księżyce. 3. Kukurydzę odcedzam. 4. Sałatę myję i kroję w kawałki (mieszankę sałat płuczę i odsączam). 5. Ogórka obieram i kroję w półplasterki lub kostkę.
6. Wszystkie składniki mieszam i gotowe.