Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka grecka składa się przede wszystkim z sera feta i warzyw świeżych sezonowych. Najlepsza do niej jest oryginalna feta owczo-kozia lub czysto kozia. Sery te maja zwartą strukturę i nie kruszą się. Sery kanapkowo-sałatkowe z mleka krowiego „mażą się” i rozpadają dlatego ich nie polecam. Sałatki nie trzeba doprawiać gdyż feta jest serem solankowym (dojrzewa w solance) a co za tym idzie jest słona.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155390
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155390
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Składniki
1. Ser feta odcedzam z zalewy i kroję w kostkę.
2. Pomidory sparzam i obieram ze skórek. Kroję w kostkę lub księżyce. 3. Kukurydzę odcedzam. 4. Sałatę myję i kroję w kawałki (mieszankę sałat płuczę i odsączam). 5. Ogórka obieram i kroję w półplasterki lub kostkę.
6. Wszystkie składniki mieszam i gotowe.