Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 4913
Dodano: 28.07.2017
Odsłon: 2074
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Oliwę dokładnie łączymy z sokiem z cytryny, oregano, pieprzem i solą. Najlepiej użyć do tego słoiczka, dodać do niego wszystkie składniki, zakręcić i kilka razy porządnie wstrząsnąć, aż składniki się dokładnie połączą. Gotowy sos odstawiamy.
Sałatę dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki i układamy na dnie miski. Myjemy warzywa, pomidorki kroimy na połówki (jeśli używamy zwykłych pomidorów to kroimy je w większą kostkę), a ogórka na plasterki. Wrzucamy je do miski. Następnie dodajemy odsączone oliwki (można je pokroić na plasterki). Całość posypujemy pokrojonym w kostkę serem feta.
Sałatkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem. Idealnym jej dopełnieniem będą czosnkowe grzanki.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)