Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezrównana jako dodatek do grilla
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, odcedzamy i studzimy, obieramy, kroimy w talarki. Ogórki obieramy, kroimy. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Pomidory myjemy, kroimy. W dużej salaterce układamy warstwę ziemniaków, lekko skrapiamy octem, posypujemy solą pieprzem. Na wierzch kładziemy warstwę ogórków, następnie warstwę cebuli i ponownie warstwami ziemniaki i ogórki z cebulą aż do wykorzystania wszystkich składników. Każdą warstwę oprószamy solą, pieprzem, lekko skrapiamy octem.
Sałatkę odstawiamy na 2 godziny, w tym czasie przygotowujemy sos: do jogurtu dodajemy musztardę, majonez, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką mieloną i mieszamy. Polewamy sałatkę sosem, mieszamy dekorujemy pomidorem i pietruszką.
Przepis z książki Jolanty Muras "Najlepsze sałatki" -
Osobiście nie warstwuję tej sałaty tyko w każdym z osobna pojemniku solę, pieprzę, kwaszę octem i potem mieszam razem składniki polewam od razu sosem i zostawiam w lodówce na min godz.
Robię tą sałatkę od kilku lat i jeszcze mi się nie znudziła. Porozdawałam ten przepis wielu znajomym i rodzinie. Jest łatwa w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczna. Polecam!
10 najważniejszych porad dotyczących domowego grillowania - gratka dla wszyst...
Odsłon: 1601
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 120
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 108
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 102
Ogórki konserwowe można przygotować na wiele sposobów. Specyficzny smak nadaj...
Odsłon: 5572
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 120
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 108
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 102
Ogórki konserwowe można przygotować na wiele sposobów. Specyficzny smak nadaj...
Odsłon: 5572
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, odcedzamy i studzimy, obieramy, kroimy w talarki. Ogórki obieramy, kroimy. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Pomidory myjemy, kroimy. W dużej salaterce układamy warstwę ziemniaków, lekko skrapiamy octem, posypujemy solą pieprzem. Na wierzch kładziemy warstwę ogórków, następnie warstwę cebuli i ponownie warstwami ziemniaki i ogórki z cebulą aż do wykorzystania wszystkich składników. Każdą warstwę oprószamy solą, pieprzem, lekko skrapiamy octem.
Sałatkę odstawiamy na 2 godziny, w tym czasie przygotowujemy sos: do jogurtu dodajemy musztardę, majonez, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką mieloną i mieszamy. Polewamy sałatkę sosem, mieszamy dekorujemy pomidorem i pietruszką.
Przepis z książki Jolanty Muras "Najlepsze sałatki" - Osobiście nie warstwuję tej sałaty tyko w każdym z osobna pojemniku solę, pieprzę, kwaszę octem i potem mieszam razem składniki polewam od razu sosem i zostawiam w lodówce na min godz. Robię tą sałatkę od kilku lat i jeszcze mi się nie znudziła. Porozdawałam ten przepis wielu znajomym i rodzinie. Jest łatwa w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczna. Polecam!
Przepisy Sałatki
Sałatki
Surówka z kapusty pekińskiej
Sałatki
Sałatka na młodych liściach z szynką szwarcwaldzką, polentą w sosie miodowo-musztardowym
Sałatki
Sałatka inspirowana libańską potrawa tabbouleh.
Sałatki
Warstwowa sałatka z tuńczykiem
Surówka z kapusty pekińskiej
Szybka i smaczna
Odsłon: 119
Sałatka na młodych liściach z szynką szwarcwaldzką, polentą w sosie miodowo-musztardowym
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 105