Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podrzucam Wam przepis na pyszną sałatkę. Świeżość i smak na jednym talerzu, ja taką uwielbiam!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2977
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 255
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2977
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 255
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka, zasypać cukrem, wymieszać i lekko docisnąć łyżką. Kiedy cebula puści sok dodać sól i ocet jabłkowy. Wymieszać całość i odstawić na ok. 10 minut. Następnie dokładnie odsączyć.
Orzechy zrumienić na suchej patelni, posiekać.
Fasolę wyłożyć na sitko,przepłukać i dokładnie odsączyć.
Paprykę pokroić w paski i ułożyć na ręcznikach papierowych.
Mięso, u mnie polędwica wołowa, pokroić na cienkie plasterki w poprzek włókien.
Przygotować sos: czosnek drobno posiekać. Papryczkę chili pokroić ukośnie na cienkie plasterki. Składniki sosu wymieszać w miseczce.
Wszystkie składniki sałatki połączyć w misce.
Delikatnie wymieszać z sosem i posypać porwanymi listkami świeżej kolendry.
Wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Smacznego!