Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 313
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 313
Składniki
Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć mięso. Dodać przyprawę gyros. Wystudzić. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Kapustę pekińską pokroić. Wymieszać jogurt z majonezem i ketchupem na sos. Przygotowane składniki układamy warstwami: kurczak, cebula, sos, ogórki, kukurydza, sos, pekińska, sos. Schłodzić i podawać.