Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 228
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 121
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 358
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1507
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 228
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 121
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 358
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1507
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą do gyrosa i smażymy na rumiano (przed smażeniem można mięso z przyprawą wstawić do lodówki, aby się „przegryzło”).
Cebulę, ogórki konserwowe oraz paprykę konserwową kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Kapustę pekińską drobno szatkujemy.
W małej misce mieszamy jogurt naturalny z majonezem, solą, pieprzem oraz odrobiną czosnku granulowanego. (Ilość sosu wedle upodobań).
W dużej misce układamy usmażoną pierś z kurczaka, polewamy ją ketchupem oraz sosem. Następnie układamy ogórki konserwowe, cebulę, paprykę konserwową, kukurydzę. Polewamy to ponownie ketchupem oraz sosem. Na wierzch wsypujemy kapustę pekińską. (Kolejność warstw można zmienić – ważne tylko, aby mięso było na samym dole, a kapusta na wierzchu).