Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25154
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25154
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros i ziołami prowansalskimi. Smażymy na oleju. Odkładamy do ostygnięcia.
Sałatkę układamy warstwowo. Na dole przesmażony kurczak. Następnie posypujemy kurczaka drobno pokrojoną cebulą, później pokrojony w kostkę ogórek, posypujemy fasolą (można pokrojoną w kostkę papryką zieloną lub czerwoną - nadaje to ładny kolor). Kolejno polewamy sosem. Sos przygotowujemy z jogurtu naturalnego (350 gram jogurtu - 3 duże łyżki majonezu, czosnek przez praskę, sól, pieprz). Polewam. Na samą górę sałatki dajemy posiekaną kapustę pekińską. Sałatkę nakładamy od dołu! Nie mieszamy tego :)