Sałatki Przepis na:
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros i ziołami prowansalskimi. Smażymy na oleju. Odkładamy do ostygnięcia.
Sałatkę układamy warstwowo. Na dole przesmażony kurczak. Następnie posypujemy kurczaka drobno pokrojoną cebulą, później pokrojony w kostkę ogórek, posypujemy fasolą (można pokrojoną w kostkę papryką zieloną lub czerwoną - nadaje to ładny kolor). Kolejno polewamy sosem. Sos przygotowujemy z jogurtu naturalnego (350 gram jogurtu - 3 duże łyżki majonezu, czosnek przez praskę, sól, pieprz). Polewam. Na samą górę sałatki dajemy posiekaną kapustę pekińską.
Sałatkę nakładamy od dołu! Nie mieszamy tego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)