Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 830
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 75
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 830
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros i ziołami prowansalskimi. Smażymy na oleju. Odkładamy do ostygnięcia.
Sałatkę układamy warstwowo. Na dole przesmażony kurczak. Następnie posypujemy kurczaka drobno pokrojoną cebulą, później pokrojony w kostkę ogórek, posypujemy fasolą (można pokrojoną w kostkę papryką zieloną lub czerwoną - nadaje to ładny kolor). Kolejno polewamy sosem. Sos przygotowujemy z jogurtu naturalnego (350 gram jogurtu - 3 duże łyżki majonezu, czosnek przez praskę, sól, pieprz). Polewam. Na samą górę sałatki dajemy posiekaną kapustę pekińską. Sałatkę nakładamy od dołu! Nie mieszamy tego :)