Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gyros z czerwoną kapustą
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Składniki
Kapustę poszatkować, posolić i wygnieść w dłoniach i odstawić do momentu, aż kapusta odpowiednio zmięknie. Filet z kurczaka pokroić, doprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć. Por pokroić i przelać wrzątkiem na sicie. Do miski przekładamy kapustę, filet z kurczaka, por, kukurydzę oraz pokrojoną paprykę oraz ogórki. W misce przygotować sos. Majonez wymieszać z ketchupem oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Sałatkę polać przygotowanym sosem, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Gotową sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!