Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gyros z czerwoną kapustą
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Składniki
Kapustę poszatkować, posolić i wygnieść w dłoniach i odstawić do momentu, aż kapusta odpowiednio zmięknie. Filet z kurczaka pokroić, doprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć. Por pokroić i przelać wrzątkiem na sicie. Do miski przekładamy kapustę, filet z kurczaka, por, kukurydzę oraz pokrojoną paprykę oraz ogórki. W misce przygotować sos. Majonez wymieszać z ketchupem oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Sałatkę polać przygotowanym sosem, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Gotową sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!