Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gyrosowa to niekwestionowany hit każdej imprezy. Kluczem do znakomitego smaku tej sałatki jest przyprawa gyros, którą dodaje się do kurczaka. Taką mieszankę możesz kupić w każdym sklepie lub przygotować samodzielnie. Sałatkę gyrosową koniecznie serwuj w szklanej dużej misce, tak żeby było widać jej wszystkie warstwy.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6219
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1914
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6219
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1914
 
         
         
                Składniki
Kurczaka umyj, osusz za pomocą papierowego ręcznika i pokrój w kostkę. Każdy z kawałków obtocz w przyprawie gyros. Na patelni rozgrzej olej i smaż kurczaka na złoty kolor.
Czerwoną cebulę i kapustę poszatkuj. Paprykę i ogórki pokrój w kostkę.
Kukurydzę odsącz z płynu.
Majonez wymieszaj z jogurtem.
Na dnie miski wyłóż kurczaka i cebulę. Polej majonezem. Następnie warstwowo układaj ogórki, kukurydzę, ketchup i sałatę pekińską.
Na wierzchu sałatki ułóż koncentrycznie pomidorki, na samym środku wyłóż prażoną cebulkę.