Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gyrosowa to niekwestionowany hit każdej imprezy. Kluczem do znakomitego smaku tej sałatki jest przyprawa gyros, którą dodaje się do kurczaka. Taką mieszankę możesz kupić w każdym sklepie lub przygotować samodzielnie. Sałatkę gyrosową koniecznie serwuj w szklanej dużej misce, tak żeby było widać jej wszystkie warstwy.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1065
Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 948
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1065
Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 948
Składniki
Kurczaka umyj, osusz za pomocą papierowego ręcznika i pokrój w kostkę. Każdy z kawałków obtocz w przyprawie gyros. Na patelni rozgrzej olej i smaż kurczaka na złoty kolor.
Czerwoną cebulę i kapustę poszatkuj. Paprykę i ogórki pokrój w kostkę.
Kukurydzę odsącz z płynu.
Majonez wymieszaj z jogurtem.
Na dnie miski wyłóż kurczaka i cebulę. Polej majonezem. Następnie warstwowo układaj ogórki, kukurydzę, ketchup i sałatę pekińską.
Na wierzchu sałatki ułóż koncentrycznie pomidorki, na samym środku wyłóż prażoną cebulkę.