Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, świetnie prezentująca się sałatka burgerowa to idealna propozycja na wszelakie imprezy, ale również lunch czy kolację. Warto wypróbować! Podana ilość składników wystarczy do przygotowania dużej, widocznej na zdjęciu miski sałatki.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4425
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1389
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 356
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4425
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1389
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 356
Składniki
W pierwszej kolejności podsmaż mięso. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso, dopraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Smaż do zarumienienia.
Bułki hamburgerowe przekrój wzdłuż na dwie połowy. Wszystkie spody pokrój w dość dużą kostkę. Górne części odłóż na bok.
Na patelni roztop masło. Wrzuć pokrojone spody, smaż do momentu uzyskania złotych, chrupiących grzanek.
Pomidory i paprykę pokrój w drobną kostkę.
Pokrój sałatę.
Ogórki pokrój w plasterki.
Ser żółty zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Przygotuj sos. Do miski dodaj majonez, jogurt, musztardę, ketchup oraz sól i pieprz. Wymieszaj. Dodaj drobno posiekaną cebulę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz bardzo drobno posiekane ogórki konserwowe. Ponownie wymieszaj.
Górne części bułek pokrój w dość dużą kostkę.
Złóż sałatkę. Najlepiej przygotować ją w dużej, szklanej, przezroczystej misce. Na spód miski wyłóż połowę grzanek, następnie połowę mięsa, połowę sosu, pomidory, paprykę, połowę pokrojonej sałaty, pozostałe grzanki, pozostałe mięso, resztę sosu, ogórki konserwowe, żółty ser i pozostałą sałatę. Na górze ułóż pokrojone górne części bułek.
Smacznego!