Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz eksperymentować i poszukujesz nowych smaków, Sałatka Hemingwaya z pewnością przypadnie ci do gustu. Ten przepis Magda Gessler stworzyła na potrzeby "Kuchennych Rewolucji", które przeprowadzała w jednej z wrocławskich restauracji. W oryginale użyto kurczaka sous-vide, jednak z powodzeniem możecie zastąpić go mięsem pieczonym lub gotowanym na parze.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 473
Polecam.
Odsłon: 97
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 99
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 473
Polecam.
Odsłon: 97
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 99
Składniki
Piersi z kurczaka oprósz solą i pieprzem, a następnie ugotuj w maszynce do sous vide. Jeśli jej nie posiadasz, możesz ugotować mięso na parze lub upiec w piekarniku. Gdy będzie gotowe, odstaw je do przestygnięcia, a następnie pokrój w niezbyt grube paski.
Pieczarki, ogórka i rzodkiewkę pokrój w plasterki. Jajka pokrój w bardzo grubą kostkę, a pomidorki na ćwiartki.
Do dużej miski wsyp podartą na mniejsze kawałki sałatę (oba rodzaje). Dodaj do niej kurczaka, oliwki, ogórka, pieczarki, pomidorki, jajka oraz rzodkiewki.
Wszystkie składniki na różowy sos wymieszaj ze sobą, aby bardzo dobrze się połączyły.
Sałatkę polej sosem, a następnie dokładnie wymieszaj. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość możesz udekorować szczypiorkiem. Sałatka Hemingwaya najlepiej smakuje podana ze świeżymi grzankami.