Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka imieninowa w tej wersji to prosta modyfikacja tradycyjnej sałatki jarzynowej z dodatkiem ogórka szklarniowego i koperku. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, co jest niezwykle ważne – szczególnie jeśli goście już czekają. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do innych przekąsek czy napitków na imieninowym stole. A klasyka smakuje każdemu, więc masz gwarancję, że ta sałatka zniknie jako pierwsza.
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 693
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 74
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6646
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 693
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 74
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6646
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki i marchewki obierz i ugotuj do miękkości. Ostudź i pokrój w niewielką kostkę. Wrzuć je do dużej miski.
Czerwoną paprykę i ogórka także pokrój w kostkę i dodaj do wcześniej przygotowanych warzyw.
Groszek odsącz z zalewy i także dodaj.
Do miski z sałatką imieninową dołóż majonez, sól i pieprz.
Z koperku odłóż jedną gałązkę, a resztę drobno posiekaj. Dodaj do sałatki i dobrze wymieszaj.
Gotowe danie wstaw do lodówki na przynajmniej godzinę. Podawaj sałatkę udekorowaną odłożoną wcześniej gałązką koperku.