Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka imieninowa w tej wersji to prosta modyfikacja tradycyjnej sałatki jarzynowej z dodatkiem ogórka szklarniowego i koperku. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, co jest niezwykle ważne – szczególnie jeśli goście już czekają. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do innych przekąsek czy napitków na imieninowym stole. A klasyka smakuje każdemu, więc masz gwarancję, że ta sałatka zniknie jako pierwsza.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11857
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2750
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11857
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2750
Składniki
Ziemniaki i marchewki obierz i ugotuj do miękkości. Ostudź i pokrój w niewielką kostkę. Wrzuć je do dużej miski.
Czerwoną paprykę i ogórka także pokrój w kostkę i dodaj do wcześniej przygotowanych warzyw.
Groszek odsącz z zalewy i także dodaj.
Do miski z sałatką imieninową dołóż majonez, sól i pieprz.
Z koperku odłóż jedną gałązkę, a resztę drobno posiekaj. Dodaj do sałatki i dobrze wymieszaj.
Gotowe danie wstaw do lodówki na przynajmniej godzinę. Podawaj sałatkę udekorowaną odłożoną wcześniej gałązką koperku.