Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodnym pomysłem na przekąskę dla gości imieninowych są wszelkiego typu sałatki. Są szybkie, proste w przygotowaniu, a mogą zaskoczyć niebanalnym połączeniem smaków. Formuła sałatki stwarza tysiące możliwości. Jednym z ciekawych pomysłów jest wariacja na temat tradycyjnej sałatki jarzynowej. Wystarczy wzbogacić ją o 1-2 nietypowe składniki, by nadać jej zupełnie nowy charakter. Taka jest warzywna sałatka imieninowa z czerwoną papryką i szynką konserwową.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 917
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4159
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 149
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 656
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3496
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 917
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4159
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 149
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 656
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3496
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 715
Składniki
Obierz ziemniaki, marchewkę i pietruszkę Ugotuj warzywa do miękkości w lekko osolonej wodzie. Przestudź. Pokrój w kostkę.
Usuń z papryki i obranego jabłka gniazda nasienne. Miąższ pokrój w kostkę. W kostkę pokrój też ogórki kiszone, obraną cebulę i szynkę.
Połącz wszystkie składniki w odpowiednio dużej misce. Dodaj majonez i jogurt. Wymieszaj. Dopraw sałatkę niewielką ilością soli, pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego) i pieprzu ziołowego.
Wstaw sałatkę na co najmniej 2-3 godziny do lodówki, by przegryzły się smaki. Po tym czasie sprawdź smak sałatki i ponownie ją dopraw.