Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna sałatka na święta. Prosta w przygotowaniu, z kilku składników. Jest bardzo kremowa, a to za sprawą sosu. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 790
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 790
Składniki
Jajka gotujemy na twardo.
Od pora odetnij korzeń i zieloną część. Białą część pora opłucz pod wodą następnie przekrój wzdłuż na pół i pokrój na cienkie paseczki. Pokrojonego pora przełóż na gęste sito i przelej wrzątkiem. Następnie odcedź pora na sitku.
Jajka obierz ze skorupki. 5 z nich pokrój w drobną kostkę. Dwa jajka pokrój w ósemki.
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Składniki sosu połącz w jednej misce.
Por wymieszaj z kukurydzą i jajkami pokrojonymi w kostkę. Składniki wymieszaj. Polej sosem. Sałatkę udekoruj jajkami pokrojonymi w ósemkę (ja dodatkowo sałatkę ozdobiłam rzeżuchą i plasterkami pora). Sałatkę jajeczną wymieszaj z sosem dopiero przy nakładaniu.