Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jajeczna z kurczakiem, groszkiem i kiszonymi ogórkami. Niewiele składników, szybkie wykonanie. Możemy wykorzystać mięso np. z rosołu i tym samym sałatkę przygotujemy jeszcze szybciej
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Pierś z kurczaka gotujemy około 10 minut w bulionie. Wyjmujemy, odstawiamy do wystudzenia, a następnie kroimy w małą kostkę. Jajka obieramy, wyjmujemy żółtka. Białka kroimy w kostkę, żółtka umieszczamy w miseczce. Ogórki kroimy w kostkę, groszek odsączamy. Por kroimy w półtalraki, blanszujemy we wrzątku 2 minuty, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. W misce mieszamy ogórki, białka jajek, groszek, por, kurczaka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy szczypiorek. Majonez i musztardę miksujemy z żółtkami, dodajemy do sałatki i mieszamy. Sałatkę przed podaniem schładzamy. SMACZNEGO!