Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka jajeczno-jarzynowa

Sałatka jajeczno-jarzynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 428 Ocena: 6172

Dodano:

Odsłon: 2351

Smaczna, sycąca, tradycyjna sałatka.

Składniki

  • 4 jajka wiejskie
  • 4 ziemniaki
  • 3 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 bulwy selera
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
  • 5 łyżek majonezu
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka jajeczno-jarzynowa

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać i drobno pokroić. Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler obrać,
    a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Potem ostudzić i pokroić na drobne kawałki. Paprykę umyć. Usunąć pestki i również drobno pokroić. Pokroić też cebulę i czosnek. Dodać przyprawy i majonez. Wszystkie składniki wymieszać, następnie przełożyć do ozdobnego naczynia i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń