Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która króluje u mnie na stole przy każdych ważniejszych uroczystościach
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 284
Nic tak nie przypomina beztroskich chwil jak chrupiące rogaliki budyniowe, pr...
Odsłon: 9802
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 284
Nic tak nie przypomina beztroskich chwil jak chrupiące rogaliki budyniowe, pr...
Odsłon: 9802
Składniki
Marchewki, ziemniaki, seler i pietruszkę myjemy i obieramy ze skórki. Gotujemy je do miękkości w osolonej wodzie (uważamy, żeby się nie rozgotowały). W osobnym garnku gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu odstawiamy wszystko, aby przestygło.
Obraną cebulę siekamy w drobną kostkę i wrzucamy do dużej miski. Ogórki kiszone i jabłko obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ugotowane i wystudzone warzywa oraz obrane ze skorupek jajka kroimy w kostkę. Przekładamy wszystko do miski z pozostałymi składnikami. Wsypujemy do tego odsączony groszek oraz kukurydzę.
W małej miseczce mieszamy ze sobą majonez i musztardę. Zalewamy tym sałatkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.