Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na sałatkę jarzynową, to jest moja wersja tradycyjnej polskiej sałatki, u mnie w wersji wegetariańskiej, serdecznie polecam :-)
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 44
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 71
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1311
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 357
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 44
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 71
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1311
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 357
Składniki
1. Ziemniaki i marchew myjemy i gotujemy w "mundurkach". Nie trzeba solić, a jajka gotujemy na twardo. Marchewki dodaję dopiero, gdy ziemniaki zaczną wrzeć. 2. Następnie ostudzone ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kosteczkę, podobnie jajka i ogórki. Odsączamy kukurydzę i groszek. Przyda nam się spora miska. 3. Następnie dodajemy majonez, musztardę i ocet. Sporo solimy i pieprzymy. 4. Wszystko mieszamy, przekładamy do ładnej miski i chowamy do lodówki, ta sałatka najlepiej smakuje gdy jest schłodzona. Smacznego :-)