Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pyszne warzywa ugotowane na aromatycznym , tłustym wywarze. Jak możemy te resztki wykorzystać? Oczywiście na różne sposoby. My dzisiaj przygotowałyśmy naszą ulubioną sałatkę bardzo podobną do tradycyjnej jarzynowej, równie smaczną! Polecamy.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 620
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 819
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 665
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 620
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 819
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 665
Składniki
Ogórki kiszone, obrane ze skórki jabłko, marchew i seler kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę z puszki osączamy na sitku, dodajemy do sałatki. Całość doprawiamy solą i pieprzem drobno zmielonym według uznania. Dodajemy majonez. Wszystkie składniki sałatki delikatnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 1 - 2 godziny do schłodzenia. W tym czasie smaki się "przegryzą". Teraz możemy spróbować sałatkę i ewentualnie doprawić jeszcze pieprzem i solą.
Sałatka jarzynowa błyskawiczna gotowa!
Nasze rady:
Do sałatki jarzynowej dodajemy majonez gęsty i kremowy o łagodnym smaku, aby nie zdominował smaku jarzyn.
Dajemy dużo jabłka twardego i chrupiącego, ponieważ poprawia ono konsystencję sałatki (lubimy w sałatce składnik mocno chrupiący).
Możemy do naszej sałatki wkroić kawałek białej części pora. Nie polecamy cebuli, która dominuje bardzo w sałatkach smakiem i szybko się psuje.