Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka jarzynowa podana na jabłku

Sałatka jarzynowa podana na jabłku

Autor:

Przepisów i artykułów: 194 Ocena: 1943

Dodano:

Odsłon: 261

Przedstawiam prostą ale finezyjnie podaną sałatkę jarzynową, którą zna każdy z nas.

Składniki

  • 5 średnich ziemniaków
  • 3 średnie marchewki
  • 4 duże (lub 5-6 małych) ogórków kiszonych
  • mała puszka kukurydzy
  • mała puszka groszku
  • 4 jajka
  • 2 winne jabłka
  • 2 winne jabłka
  • łyżeczka musztardy łagodnej
  • 2 łyżeczki musztardy ostrej
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i marchewkę umyć, ugotować bez obierania. Po ugotowaniu odlać gorącą wodę i odstawić do ostudzenia. Przestudzone warzywa poobierać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.

    Jajka ugotować obrać ze skorupek i również pokroić w drobną kostkę. Ogórki pokroić ze skórki drobno pokroić i odsączyć na sicie. Kukurydzę i groszek konserwowy również odsączyć na sicie.

    Jabłka obrać ze skórki pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny.

    Wszystkie składniki razem wymieszać dodać majonez, obie musztardy. Doprawić przyprawami do smaku.

    Gotową sałatkę podawać w miseczkach lub jako jedna porcja można podać w jabłku.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń