Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1740
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 247
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1740
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 247
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Ziemniaki i marchew gotuje się do miękkości w mundurkach ( w osolonej wodzie). Jaja 8 minut od zagotowania. Najłatwiej najpierw zrobić sos w misce, czyli dodać musztardę, jogurt i majonez i groszek- łatwiej będzie go wymieszać. `Jeśli sałatka nie będzie zjedzona w ciągu trzech dni to lepiej zrezygnować z jogurtu. `Przy krojeniu można sobie pomóc krajaczką do warzyw, metalowe kółko z siatką. `Jeśli sałatka ma być łagodniejsza to można użyć pora zamiast cebuli. Na koniec całość trzeba jeszcze doprawić solą i pieprzem i łagodnie przemieszać aby jaja i warzywa się nie zmieniły w masę. `Jeśli sałatka jest zbyt sucha a nie mamy majonezu, to można dodać chlust oleju rzepakowego i trochę soku z cytryny. Smacznego :)