Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jarzynowa obowiązkowo gości na naszym stole kilka razy do roku. Pierwszą okazją jest Wielkanoc. Bez sałatki jarzynowej w Święta Wielkanocne nie może się obejść. Potem jeszcze imieniny i inne rodzinne uroczystości. Zawsze chętnie do niej wracamy, czasem coś eksperymentujemy. Wersje są różne, ale zawsze nieodmiennie smakuje! Tym razem polecam Wam sałatkę jarzynową z porem.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 136
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 136
Składniki
Marchewki, ziemniaki, pietruszkę i seler gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy Jajka gotujemy na twardo Ugotowane warzywa kroimy w drobną kosteczkę. Podobnie jajka Ogórki kiszone i jabłko również kroimy w kosteczkę Groszek odsączamy z zalewy i dodajemy do pokrojonych warzyw Pora nacinamy na krzyż i cienko kroimy Wszystkie składniki dosalamy i doprawiamy pieprzem. Mieszamy dokładnie Na koniec dodajemy słoik majonezu i jeszcze raz mieszamy