Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna sałatka jarzynowa często gości na polskich stołach, nie tylko od święta ale i na co dzień. Wersja z wędzonym łososiem przyjemnie zaskoczy nie jedno podniebienie. Sałatkę jarzynową można dowolnie modyfikować zmieniając proporcje poszczególnych składników.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 115
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 218
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1283
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 115
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 218
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1283
Składniki
Ugotowane, wystudzone i obrane z łupin ziemniaki oraz marchew kroimy w niewielką kostkę, pokrojone warzywa wrzucamy do dużej miski. Obrane ze skórki jabłko kroimy w małą kostkę a białą część pora w półplasterki lub siekamy na mniejsze kawałki i pokrojone łączymy z pozostałymi składnikami sałatki.
Wędzonego łososia rozdrabniamy na mniejsze cząstki i łączymy z zawartością miski. Na końcu do sałatki wrzucamy odsączony z zalewy groszek.
Do małej miseczki przekładamy majonez oraz jogurt, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem dokładnie mieszamy, sos wlewmy do sałatki i delikatnie łączymy z wszystkimi składnikami. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na 30 minut aby wszystkie smaki się przegryzły.