Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka kalafiorow-ziemniaczana

Sałatka kalafiorow-ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2192

Dodano:

Odsłon: 2063

Ziemniaki do obiadu na zimno? Czemu nie :) Sałatka, która pasuje zarówno jako dodatek do dania obiadowego – jako alternatywa do ziemniaków, ale również jest świetnym uzupełnieniem do grillowanego mięska.

Składniki

  • Kalafior - 1 szt.
  • Ziemniaki - 5-6 szt.
  • Ogórki kiszone - 4 szt.
  • Cebula - 3 szt.
  • Szczypiorek - pęczek
  • SOS:
  • Sól - do smaku
  • Pieprz - do smaku
  • Cukier - do smaku
  • Olej - 2-3 łyżki
  • Ocet - 2-3 łyżki
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Ziemniaki i kalafiora studzimy.

    Ziemniaki, cebulę i ogórka kroimy w kostkę , kalafiora na drobne kawałki. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy.


  2. Sos:

    Olej, ocet mieszamy, dodajemy sól, pieprz, cukier. Można dodać majonez. Składniki zalewamy sosem i dokładnie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń