Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne chrupiące warzywa połączone idealnym sosem jogurtowo czosnkowym, czy można chcieć czegoś więcej? Sałatka idealnie komponuje się z grillowanym jaki pieczonym mięsem. Przepis zaczerpnęłam od Nemezji.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. Gotujemy wodę z 1 płaską łyżeczką cukru i 1 płaską łyżeczką soli. Do gotującej się wody wrzucamy kalafiora i gotujemy tak około 5-8 minut. Odcedzamy, przelewamy zimna woda i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Czosnek przepuszczamy przez praskę i zalewamy olejem. Tak przygotowany czosnek dodajemy do jogurtu i dokładnie mieszamy doprawiając go solą, pieprzem oraz cukrem.
Ostudzony kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i dodajemy do niego pokrojonego w pół plasterki ogórka oraz poszatkowany koperek.
Do warzyw dodajemy wcześniej przygotowany sos czosnkowy i wszystko ze sobą łączymy.
Sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!
;-D
;-)))