Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne chrupiące warzywa połączone idealnym sosem jogurtowo czosnkowym, czy można chcieć czegoś więcej? Sałatka idealnie komponuje się z grillowanym jaki pieczonym mięsem. Przepis zaczerpnęłam od Nemezji.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1189
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4297
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1189
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4297
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. Gotujemy wodę z 1 płaską łyżeczką cukru i 1 płaską łyżeczką soli. Do gotującej się wody wrzucamy kalafiora i gotujemy tak około 5-8 minut. Odcedzamy, przelewamy zimna woda i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Czosnek przepuszczamy przez praskę i zalewamy olejem. Tak przygotowany czosnek dodajemy do jogurtu i dokładnie mieszamy doprawiając go solą, pieprzem oraz cukrem.
Ostudzony kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i dodajemy do niego pokrojonego w pół plasterki ogórka oraz poszatkowany koperek.
Do warzyw dodajemy wcześniej przygotowany sos czosnkowy i wszystko ze sobą łączymy.
Sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!
;-D
;-)))