Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to idealna okazja, by tradycyjne potrawy podać w wyjątkowy sposób, nadając im uroczystego charakteru. Klasyczna sałatka podana w eleganckich salaterkach lub w kieliszkach do martini zyskuje nowy wymiar – staje się nie tylko klasyczną ucztą smakową, ale także prawdziwą ozdobą stołu. Gotowane ziemniaki, marchewka, jajka, ogórki kiszone, groszek konserwowy i szynka połączone z kremowym majonezem tworzą smak, który kojarzy się z najlepszymi wspomnieniami. Tak podana sałatka karnawałowa staje się nie tylko pysznym, ale również efektownym elementem karnawałowej uczty.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5730
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 328
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 553
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 741
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1168
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5730
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 328
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 553
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 741
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1168
Składniki
Ziemniaki i marchewki ugotuj w mundurkach do miękkości. Po czym ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, następnie ostudź, obierz ze skorupek i pokrój podobnie jak warzywa. Szynkę także pokrój w kostkę. Sprawdzi się także drobiowa wędlina lub gotowany filet z kurczaka. Ogórki drobno pokrój i przełóż na sitko do odsączenia. Do ogórka dołóż wyjęty z puszki groszek konserwowy i poczekaj, aż płyn z zalewy spłynie. Wszystkie przygotowane składniki umieść w misce.
Rozmieszaj majonez z solą i czarnym pieprzem, po czym przełóż do sałatki. Dorzuć posiekaną natkę pietruszki i wszystko dokładnie wymieszaj. Włóż sałatkę do lodówki i trzymaj tam do czasu przybycia gości. Przed podaniem przełóż sałatkę do kieliszków lub dekoracyjnych salaterek i ozdób listkiem natki pietruszki.