Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze do tej pory nie próbowaliście takiego połączenia, koniecznie nadrabiajcie zaległości. Doskonale sprawdzi się zarówno w roli przekąski na imprezy, jak i lekkiego lunchu lub kolacji. Palce lizać.
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1035
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 174
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1035
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 174
Składniki
Wsyp kaszę bulgur do garnka, wypłucz ją dwukrotnie wodą, a następnie zalej z solą. Gotuj pod przykryciem około 12-14 minut aż będzie miękka. Odcedź.
Kurczaka przekrój wzdłuż, a następnie dopraw przyprawą gyros z każdej strony. Tak przygotowane filety smaż na rozgrzanym tłuszczu na patelni z dwóch stron. Nie trzeba dodatkowo solić i pieprzyć. Po odstawieniu usmażonych filetów, odczekaj chwilę i pokrój mięso na średniej wielkości kawałki.
Pomidory pokrój, a fetę pokrusz albo rozdrobnij z pomocą noża. Na półmisku wyłóż mix sałat oraz ugotowaną kaszę bulgur. Ułóż usmażone filety z kurczaka, pomidory i fetę. Opcjonalnie dopraw solą, pieprzem i papryką słodką w proszku. Sałatka dobrze wygląda udekorowana świeżymi ziołami.